HJSBA – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Jet Ski 2014 – 1ος Γύρος

HJSBA – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Jet Ski 2014 – 1ος Γύρος
Ρομποτική επιτυχία

Σταθεροί στις επιδόσεις τους Μαλούχος και Πολίτης καθάρισαν από την αρχή το τοπίο στις κατηγορίες Pro Ski Open και Pro Runabout Open στο μαγευτικό Πόρτο Χέλι.

 

Κείμενο:B.Μωραϊτης

Φωτ.:www.jetskiworld.gr
 

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν τα σκέλη του πρώτου αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Jet Ski της HJSBA (Πανελλήνιος Όμιλος Jet Sport). Τέσσερις κατηγορίες (Pro Ski Open, Novice Runabout Stock, Expert Runabout Stock και Pro Runabout Open) συμπληθώθηκαν και οι αναβάτες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό έχοντας μεγφάλο σεβασμό και προσοχή στους νέους οδηγούς που συμμετείχαν για πρώτη φορά. Σημειωτέων δε ότι στην κατηγορία Pro Ski Open τοποθετήθηκε για πρώτη φορά άλμα (log jump) που έκλεψε την παράσταση.

 

Στην κατηγορία Pro Ski Open ο πολυπρωταθλητής Άκης Μαλούχος τέθηκε επικεφαλής το Σάββατο και βρέθηκε αρχικά σε στενή καταδίωξη από τον Μπουρίκα και τον Πάλλη. Ωστόσο δεν κατάφεραν να το απειλήσουν. Την καρό σημαία στα Pro Ski Open είδαν πρώτοι οι Άκης Μαλούχος, Βαγγέλης Μπουρίκας και Δημήτρης Πάλλης.

 

Οι κατηγορίες Novice Runabout Stock και Expert Runabout Stock συγχωνεύτηκαν στο ίδιο σκέλος λόγω των περιορισμένων συμμετοχών. Το Σάββατο μπήκε μπροστά από την εκκίνηση ο Ηρακλής Κουφόπουλος αλλά στη συνέχεια τον πέρασε ο Παντελής Πολίτης και απομακρύνθηκε με ευκολία. Στην Novice Runabout Stock πρώτος ήρθε ο Νίκος Αλαμάνος,  δεύτερος ο Αποστόλης Καραματζάνης  και τρίτος ο νεαρός   Κωσταντίνος Αποστόλου. Στην κατηγορία Expert Runabout Stock ο Παντελής Πολίτης κέρδισε τον αγώνα μπροστά από τον Ηρακλή Κουφόπουλο ενώ τρίτος τερμάτισε ο Βαγγέλης Σταθόπουλος.

 

Στην τελευταία κατηγορία της ημέρας την Pro Runabout Open έδωσε ρεσιτάλ ο Πολίτης που κέρδισε την δεύτερη καρό του σημαία μπροστά από τον Σταματάκη Στάθη και τον Μιχάλη Καλλιονίδη.

 

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι όλοι οι οδηγοί άψογοι τόσο εντός όσο εκτός υγρού στίβου. Η εμπειρία της HJSBA από τους διεθνείς αγώνες ήταν ξεκάθαρη σε θέμα οργάνωσης και αλυτάρχη. Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους αναβάτες για το ήθος τους και επιπλέον για τον Βασιλείου Φραντζέσκο που ήρθε από την μακρινή Αλεξανδρούπολη.

 

Την Κυριακή ο πολυπρωταθλητής Άκης Μαλούχος πήρε την δεύτερη καρό του σημαία στην κατηγορία Pro Ski μπροστά από τον Βασιλείου Φραντζέσκο ενώ στην τρίτη θέση ανέβηκε ο νεαρός Βασίλης Μαλοκίνης. Άτυχος στάθηκε το Μπουρίκας που έμεινε από μηχανική βλάβη. Επιπλέον, ο Στέφανος Φλώρος έμεινε εκτός αγώνα όταν διαπίστωσε ότι κάτι έτρεχε στο εσωτερικό του μηχανοστασίου (κομμένο σωληνάκι εξάτμισης) ωστόσο, όλοι οι θεατές κατάλαβαν ότι ο Μπουρίκας ήταν ο μόνος που μπορούσε να δει από κοντά τον Μαλούχο.

 

Ρεσιτάλ έδωσε ο Παντελής Πολίτης και πάλι στην Expert Runabout Stock όπου όχι μόνο έφυγε μπροστά αλλά επιπλέον περίμενε σε κάποιες στιγμές τον Νίκο Αλαμάνο (πρωτοπόρο της Novice Runabout Stock) για να προσφέρουν θέαμα το θερμόαιμο κοινό που είχε μαζευτεί στις κεφετέριες της προβλήτας. Πολίτης, Κουφόπουλος και Σταθόπουλος τερμάτισαν με αυτή την σειρά στην κατηγορία Expert Runabout Stock ενώ οι Αλαμάνος, Αποστόλου και Καραμαντζάνης είδαν την καρό σημαία με αυτή τη σειρά στην Novice Runabout Stock. Συγχαρητήρια αξίζουν στον νεαρό Αποστόλου που συμμετείχε με το πιο κοντό σκάφος (Ultra 150) στην κατηγορία Novice Runabout Stock, σκάφος με το οποίο συμμετείχε στο παρελθόν ο πατέρας του στους αγώνες.

 

Το αγωνιστικό διήμερο έκλεισε με την κατηγορία Pro Runabout Open όπου ο Στάθης Σταματάκης τέθηκε επικεφαλής από την εκκίνηση και δεν γύρισε να δει πίσω μέχρι την πτώση της καρό σημαίας παρόλο ότι αρχικά πιέστηκε από τον Πολίτη. Ο Κουφόπουλος έδειχνε ότι δεν είχε τις δυνάμεις να πιέσει μιας και είχε μείνει ελαφρώς πίσω στην εκκίνηση όταν τον έκλεισαν άλλοι αναβάτες. Την τρίτη θέση του βάθρου συμπλήρωσε ο Σταμάτης Τσουνάκης που έκανε καλή τακτική στον αγώνα.

 

Στα πλαίσια της διεξαγωγής του πρώτου αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Jet Ski 2014 της HJSBA (Πανελλήνιος Όμιλος Jet Sport) έκανε την παρoυσίαση της η Flyboard ΕΛΛΑΣ σε τακτά διαστήματα τα δύο παιγνίδια της Zapata Racing. Ο επίσημος εκπαιδευτής της, David De Palma μάγεψε τους θεατές με τις εντυπωσιακές φιγούρες του και έκανε δωρεάν μαθήματα σε όσους έδειξαν το ενδιαφέρον να πάρουν μία γεύση από το εκπληκτικό Flyboard. Το κοινό είχε επιπλέον την ευκαιρία να δει από κοντά το νέο Hoverboard παρόλο ότι δεν έγινε επίδειξη αυτού.

 

Ο  Πανελλήνιος Όμιλος Jet Sport (HJSBA) ευχαριστεί θερμά όλους όσους  συντέλεσαν στην διεξαγωγή και οργάνωση του αγώνα και ιδιαίτερα τους επίσημους υποστηρικτές: Σύλλογος  Φίλων Πόρτο Χελίου, Κώστα Αβδούλης (Mercury, σκάφος Αλυτάρχη), Δημοτικό Διαμέρισμα Πόρτο Χελίου και τον πρόεδρό του Κώστα Κόκαλη και το Λιμενικό Τμήμα Πόρτο Χελίου. 

 


Άκης Μαλούχος

Βασίλης Μαλοκίνης

Στέφανος Φλόρος

Δημοσθένης Λουκίσας

Φραντζέσκος, Μαλοκίνης και Φλόρος.

Βασιλείου Φραντζέσκος

Κυριακή, Pro Runabout Open

Ο Πολίτης με τους θαυμαστές του.

Στάθης Σταματάκης

Σταματάκης με τη καρό σημαία.

Κωνσταντίνος Αποστόλου

Σταμάτης Τσουνάκης

Τα Paddock στο Πόρτο Χέλι.

Flyboard Hellas, 210-9405623

Η ομάδα των Kayak.

Συγκέντρωση οδηγών