Akropolis Jet Raid 2014: Day 5 – Παγκόσμια Αποκλειστικότητα

Akropolis Jet Raid 2014: Day 5 – Παγκόσμια Αποκλειστικότητα

Τίτλος για Pastorello, Βάθρο ο Μαλούχος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο τέταρτος αγώνας Akropolis Jet Raid στην Ελλάδα με τον Jean-Bruno Pastorello να κερδίζει για 4η συνεχή χρονιά και τον Άκη Μαλούχο να βλέπει τριάδα βάθρου για δεύτερη φορά.

 

Κείμενο:Βασίλης Μωραϊτης

Φωτ.:www.jetskiworld.gr

 

Το πρωινό του Σαββάτου λίγο μετά αφότου δόθηκε η εκκίνηση ο Παντελής Πολίτης αντιμετώπισε κάποια προβλήματα με την τρόμπα καυσίμου και αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω στα Paddock. Αργότερα διαπιστώθηκε ότι επιπλέον είχε σπάσει, για την ακρίβεια είχε θρυμματίσει το intake grate του σκάφους του που έδειχνε ήδη ταλαιπωρημένο. Στη διαδρομή για Malibu και Φινικούντα έμεινε και ο Philipe Herve καθώς επίσης και ο Τομαράς. Το επιτελείο του Champions σε συνεργασία με τον Γιώργο Χάλαρη έφυγαν άμεσα για Φινικούντα για να βοηθούσαν τους δύο Έλληνες και τον ξένο αναβάτη. Στο Malibu έφθασαν οι πρώτοι 5 με την παρακάτω σειρά: Pastorello, Vincendeau, Lorentz-Breton, Vidal-Lebas, Malouchos, Dias, Ιωαννίδης, και Ηλιόπουλος.

 

Από την Φινικούντα στην Καλαμάτα ο Jean-Bruno Pastorello ήρθε με μοναδικό ρυθμό και είδε πρώτος την καρό σημαία γεγονός που του δίνει με μαθηματική ακρίβεια και τον τίτλο του τέταρτου Jet Raid. Δεύτερος τερμάτισε ο David Chassier μπροστά από το δίδυμο Lorentz-Breton και τον Bruno Vincendeau. Στην Πέμπτη θέση ο Μαλούχος που κέρδισε πολύτιμες θέσεις από τον Philipe Herve και την βλάβη του Paulo Dias. Οπότε στην βαθμολογία των πρώτων 5, ο Pastorello έχει απομακρυνθεί στους 710 βαθμούς και ακολουθούσαν Vincendeau (497), Dias (474), Malouchos (469) και Vidal-Lebas (458).

 

Το απόγευμα διεξήχθη αγώνας τύπου Close course στα δύο τμήματα του λιμανιού της Καλαμάτας. Η εκκίνηση ήταν τύπου Rolling Start και τρεις αναβάτες μπήκαν σχεδόν στην ίδια ευθεία μέσα στο πρώτο τμήμα του λιμανιού ενώ στο πρώτο μπαλόνι έστριψε πρώτο ο Pastorello με τον Vincendeau να προσπαθεί να το περάσει από την εξωτερική και ελαφρώς πιο δεξιά τον Μαλούχο να κρατάει επαφή μαζί τους. Ο Lorentz είχε καθίσει πίσω από τον Μαλούχο και λίγο πιο πίσω ο Chassier. Κάπου στον έβδομο γύρο ο Lorentz αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα κι έκοψε τον ρυθμό του. Ήδη μηχανικά προβλήματα αντιμετώπισε και ο Πολίτης που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

 

Με την αναγκαστική απομάκρυνση του Lorentz ο Chassier άρχισε να πιέζει έντονα τον Μαλούχο ωστόσο η πείρα του στο χώρο των αγώνων close course ήταν αρκετή για να αντέξει στην έντονη πίεση μέχρι το τέλος του αγώνα. Από την άλλη παρόλο ότι πίεσε με την σειρά του o Μαλούχος τον Vincendeau δεν κατάφερε να τον περάσει μιας και σε κάποια σημεία της πίστας κέρδιζε ο ένας και σε κάποια ο άλλος. Ο δε Herve είχε μείνει πιο πίσω και το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να κλέψει καμία θέση τον έριξε πίσω στην Τελικής Κατάταξη. Κατά συνέπεια έπειτα από 30 γύρους την καρό σημαία είδε πρώτος ο Pastorello μπροστά από τον Vincendeau και τον Μαλούχο, σειρά με την οποία πήραν και τους αντίστοιχους βαθμούς στην κατηγορία F1 καθώς επίσης και στην Τελική Κατάταξη.

 

Η παρουσίαση του νέου Force KS-3  σε διεθνές επίπεδο αποτέλεσε άλλη μία καινοτομία του αγώνα. Είναι ένα όρθιο jet ski ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά. Ελαφρύ, με περιορισμένη ιπποδύναμη και άριστο στην ευστάθεια για να μπορεί να το οδηγήσει με ευκολία ένα παιδί από την ηλικία των 5 ετών. Στοχεύετε η χρήση του να γίνεται σε ελεγχόμενο περιβάλλον από εκπαιδευτές και σε σχολές οδήγησης. Ήδη αρκετές ομάδες όπως του Team Pastorello, Race Spirit και άλλες θα προμηθευτούν ένα τέτοιο σκάφος για να κάνουν σεμινάρια οδήγησης σε νέους αναβάτες. Το παιδικό jet ski της Force παρουσιάζεται αναλυτικά στην ενότητα αγγλική Tests του Jetskiworld.gr

 

Το τέταρτο κατά σειρά Akropolis Jet Raid διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα και το τίμησαν περισσότερο οι Γάλλοι αναβάτες μιας και αρκετές ακυρώσεις συμμετοχών έγιναν την τελευταία στιγμή. Όλοι έμειναν ευχαριστημένοι από την διοργάνωση και την τήρηση του προγράμματος γεγονός που αποδεικνύει ότι ο Πανελλήνιος Όμιλος Τζετ Σπορτ έχει βάλει σε απίστευτες προδιαγραφές όλο το χρονοδιάγραμμα και τον σχεδιασμό του αγώνα. Χάρη στη συνεργασία με το www.my-track.gr η ασφάλεια των αναβατών ήταν εγγυημένη σε κάθε διαδρομή. Οι διοργανωτές ήδη έχουν ξεκινήσει από τώρα τον σχεδιασμό του επόμενου Akropolis Jet Raid μιας και το φετινό έκαψε καρδιές, ιδίως με την φιλοξενία και την ανοιχτόκαρδη εξυπηρέτηση των εθελοντών από τα Κύθηρα.

Τελική Κατάταξη

Aναβάτης – Κατηγορία – Βαθμοί

1.Jean-Bruno Pastorello – F1 -790

2.Bruno Vincendeau – F1 - 565

3.Akis Malouchos – F1 - 529

4.Paulo Dias - F1 - 518

5.Eric Lebas/Olivier Vidal – F1- 506

6.David Chassier – F1 - 492

7.David Lorentz/Stephan Breton – F2 - 472

8.Philipe Herve – F2 - 447

9.Tasos Ioannidis – F2- 357

10.Nikos Tomaras/Manos Panousis – F1 - 291

11.Pantelis Politis – F1- 265

12.Panos Iliopoulos – F1- 187

Το Jetskiworld.gr ευχαριστεί θερμά το κατάστημα Champions (
www.championsjetski.com) για την πολύτιμη βοήθεια και υποστήριξη του στην εβδομάδα του αγώνα.

Διοργανωτής
Πανελλήνιος Όμιλος Τζετ Σπορτ (HJSBA)

Υποστηρικτές
Le Prestige, Autovision, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δήμος Καλαμάτας, Papadimitriou Kalamata, Sitos Kalamata.  

Επίσημο video της διοργάνωσης: http://vimeo.com/100490214

 

 


Μπαίνοντας στο λιμάνι, Vincendeau, Pastorello και Μαλούχος.

Vincendeau, Pastorello και Μαλούχος στο όριο.

Eσωτερική ο Pastorello, εξωτερική ο Vincendeau.

Πιάνοντας θέση στον αγώνα.David Chassier

Paulo Dias

Bruno Vincendeau

Πάνος ΗλιόπουλοςΛάτρης του ποδοσφαίρου ο Pastorello.

Ξεκούραση στο λεπτό...