Akropolis Jet Raid 2014: Day 4 – Παγκόσμια Αποκλειστικότητα

Akropolis Jet Raid 2014: Day 4 – Παγκόσμια Αποκλειστικότητα

Εξασφάλισε τίτλο ο Pastorello

Απαιτητική ημέρα με στόχο την πλοήγηση κάτω από περιορισμένο χρόνο. Βλέπει τον τίτλο ο Pastorello.

 

Κείμενο: Βασίλης Μωραΐτης

Φωτ.:www.jetskiworld.gr

 

Η διαδρομή ήταν πιο εύκολη το πρωινό της Παρασκευής μιας και οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές με τη θάλασσα πιο ήρεμη από τις προηγούμενες ημέρες. Στην πρώτη διαδρομή από την Καλαμάτα προς το Οίτιλο οι τρεις πρώτοι ήταν ο Jean-Bruno Pastorello, ο Bruno Vincendeau και ο David Chassier και οι υπόλοιποι αναβάτες έφθασαν με μικρή διαφορά μεταξύ τους εκτός από τον Τάσο Ιωαννίδη που καθυστέρησε να ξεκινήσει και στη συνέχεια έχασε ελαφρώς το δρόμο του. Από εκεί έπρεπε να μεταβούν προς Μαρμάρι, Ματαπάν και Λακωνία για να βρουν τρία secret way points. Βέβαια αν και ήταν κοντά μεταξύ τους ήθελε προσοχή για να μην «τρελαθεί το GPS» και χάσουν το ένα από αυτά πριν γυρίσουν πίσω στο Οίτυλο. Κι όλα αυτά με περιορισμό χρόνου κι όχι ποινή για χρήση του έξτρα καυσίμου. Αρα νικητής θα έβγαινε ο οδηγός που θα ήταν πιο σύντομος στην διαδρομή των 100χλμ. Έπειτα από το πέρασμα των τριών secret point και πάλι πίσω στο Οίτιλο η κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξείς: 1.Vidal-Lebas, 2.Jean-Bruno Pastorello, 3.Bruno Vincendeau, 4.Vavid Chassier και 5.Akis Malouchos.

 

Η συγκεκριμένη ημέρα δεν έδειξε προβλήματα για κανένα οδηγό πέρα από το Νίκο Τομαρά  που δεν ξεκίνησε καλά στην χρονομετρημένη διαδρομή με τα τρία secret way point. Ο λόγος πίσω από αυτό ήταν ότι δεν είχαν ασφαλιστεί σωστά οι τάπες του σκάφους με αποτέλεσμα να πάρει νερό και να κάνει διακοπές. Ο δε Πάνος Ηλιόπουλος είχε να αντιμετωπίσει κάποια άλλα προβλήματα εκτός αγωνιστικού χώρου μιας και αναγκάστηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο για την υγεία της κόρης του. Η οικογένεια έχει προτεραιότητα από κάθε άλλη δραστηριότητα.

 

Το μεσημέρι έγινε μία μικρή στάση έγινε στο Οίτυλο πριν οι αναβάτες επιστρέψουν στην Καλαμάτα. Εκεί απόλαυσαν την ησυχία της περιοχής, την ομορφιά του τοπίου και το γεύμα στην γραφική ταβέρνα. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε αγώνας Oval Close course έξω από το λιμάνι της Καλαμάτας. Οι οδηγοί πήραν εκκίνηση (Rolling Start) έξω από το λιμάνι και στη συνέχεια μπήκαν στον χώρο μπροστά από την γλίστρα του αγώνα για να γράψουν 25 γύρους. Ο Pastorello δεν απλά γρήγορος αλλά σε μία ξεχωριστή φόρμα αφού έριξε γύρο ακόμη και στο δεύτερο, Bruno Vincendeau που είναι άριστος αναβάτης. Σπασμένος ιμάντας στο Supercharger ήταν η αιτία που ανάγκασε τον Philipe Herve να κόψει εντελώς το ρυθμό του και συνέχισε απλά για να τερματίσει χωρίς να χάσει πολλούς βαθμούς.

 

Κατά συνέπεια ο νικητής Pastorello έβαλε υποψηφιότητα για τον τίτλο (ε λίγα λόγια τον έβαλε στο τσεπάκι) ενώ τέσσερις οδηγοί Bruno Vincendeau (427), Paulo Dias (426) Akis Malouchos (413) και Philipe Herve (411) θα δώσουν την μεγάλη μάχη την τελευταία ημέρα για τις υπόλοιπες δύο θέσεις του βάθρου καθώς επίσης για την διαμόρφωση της 4ης και 5ης θέσης στην κατάταξη. Ο Herve χτύπησε κάτω από το πιγούνι τραύμα που καθάρισε ο ίδιος μιας και είναι ιατρός στο επάγγελμα. Η ημέρα ολοκληρώθηκε με το Flyboard show από τον David De Palma και την Petra Wijnker που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του λιμανιού και αποτέλεσε πόλο έλξης για τους περαστικούς.

 

Το πρωινό της Παρασκευής έστησε το περίπτερό της η εταιρεία Force που προέρχεται από τη Γαλλία με στόχο τη διεθνή παρουσίαση του νέου KS-3. Ένα όρθιο jet ski ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών αλλά και οδηγούς που θέλουν αν κάνουν την είσοδό τους στο σπορ. Οι πρώτες δοκιμές και αξιολογήσεις έγιναν από τον πεντάχρονο Τάσο Μωραΐτη που οδήγησε για πρώτη φορά με επιτυχία το όρθιο jet ski. Αναλυτικό τεστ έχει δημοσιευτεί στην ενότητα αγγλική ενότητα Tests σε παγκόσμια αποκλειστικότητα.

 

Αποτελέσματα
Σκέλος Οίτυλο-Οίτυλο

1.Lebas-Vidal

2.Jean-Bruno Pastorello

3.Bruno Vincendeau

4.David Chassier

5.Akis Malouchos

6.Paulo Dias

7.Philipe Herve

8.Pantelis Politis

9.Lorentz-Breton

10.Tasos Ioannidis

11.Tomaraw-Panousis

 

Oval Race

1.Jean-Bruno Pastorello

2.Bruno Vincendeau

3.Lorentz-Breton

4.David Chassier

5.Akis Malouchos
6.Pantelis Politis

7.Lebas-Vidal

8.Paulo Dias

9.Tasos Ioannidis

10.Tomaras-Panousis

11.Philipe Herve

12. Panos Illiopoulos

Το Jetskiworld.gr ευχαριστεί θερμά το κατάστημα Champions (www.championsjetski.com) για την πολύτιμη βοήθεια και υποστήριξη του στην εβδομάδα του αγώνα.

Διοργανωτής
Πανελλήνιος Όμιλος Τζετ Σπορτ (HJSBA)

Υποστηρικτές
Le Prestige, Autovision, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δήμος Καλαμάτας, Papadimitriou Kalamata, Sitos Kalamata. 

 

 


Άλλος ένας πανέμορφος Φάρος.

Mεσημεριανό στο Οίτυλο.


Aνεφοδιασμός σε όλους τους τομείς.

Νίκος Τομαράς, Οίτυλο.

Νικητής του Oval Race ο Pastorello.

Έμεινε από χέρια ο Πολίτης στο Oval.

Μάχη με τα όλα της.

Petra και David.

David de Palma