Akropolis Jet Raid 2014: Day 3 - Παγκόσμια Αποκλειστικότητα

Akropolis Jet Raid 2014: Day 3 - Παγκόσμια Αποκλειστικότητα

Chassier, ο νικητής της Πέμπτης

Μπορεί να έχασε την προηγούμενη ημέρα αλλά δεν το έβαλε κάτω ο Γάλλος David Chassier και κέρδισε και τα δύο σκέλη της ημέρας.

 

Κείμενο:Βασίλης Μωραϊτης

Φωτ.:www.jetskiworld.gr

 

Έπειτα από το Marathon Day της προηγούμενης ημέρας και την υπέροχη διαμονή σε σκηνές στο Καψάλι των Κυθήρων το καραβάνι του Akropolis Jet Raid πήρε εκκίνηση για την επιστροφή προς το Γύθειο. Μία διαδρομή 95χλμ. που ξεκίνησε για τους αθλητές με κυματώδεις συνθήκες. Την  πιο καλή ατάκα είπε ο Παντελής Πολίτης στο πρωινό ξύπνημα: “Αυτά τα δωμάτια (οι σκηνές) δεν έχουν καθόλου καλή ηχομόνωση.”

 

Την τρίτη ημέρα λοιπόν του Akropolis Jet Raid και ο David Chassier που έχασε από μηχανική βλάβη όλη την προηγούμενη ημέρα ήρθε μέχρι το Γύθειο με το αμάξι της ομάδας του Pastorello και στη συνέχεια οδήγησε μέχρι το Καψάλι των Κυθήρων για να πάρει εκκίνηση την Πέμπτη το πρωί. Στο ναυάγιο του Γυθείου έφθασε πρώτος με διαφορά ανάσας από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας και της Γενικής Κατάταξης Jean-Bruno Pastorello.

 

Σταθερός ήταν ο Herve που έφθασε τέταρτος μπροστά από το δίδυμο Lorentz-Breton. Στν έκτη θέση τερμάτισε ο Άκης Μαλούχος μπροστά από τον Νίκο Τομαρά, τον Τάσο Ιωαννίδη και τον Παντελή Πολίτη. Φεύγοντας από τα Κύθηρα με προορισμό το Γύθειο η θάλασσα ήταν κυματώδεις με ύπουλο κύμα που δεν διαβαζόταν εύκολα. Αυτό ήταν και η αιτία που ο Eric Lebas έχασε τον έλεγχο του σκάφους του, εκτοξεύτηκε στον αέρα και χτύπησε στο δεξί χέρι. Ο Dias και ο Pastorello του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στο Γύθειο.

 

Τρίγωνο στην διαδρομή έκανε ο Μαλούχος για να αποφύγει αρχικά τις κυματώδεις συνθήκες οδηγώντας πιο κοντά στα δυτικά παράλια των Κυθήρων αιτία για την οποία έχασε τρεις θέσεις ενώ επιπλέον έγραψε μεγαλύτερη απόσταση αυξάνοντας κατά συνέπεια την κατανάλωση καυσίμου.

 

Έπειτα από τα 95χλμ του πρώτου ετάπ οι αναβάτες έκαναν αναφοδιασμό στο Γύθειο και ξεκίνησαν ένας-ένας με διαφορά 3 λεπτών για την Καλαμάτα για να καλύψουν απόσταση 125χλμ. Ένας αγώνας τακτικής για συντήρηση καυσίμου. Βέβαια με τον τερματισμό στην Καλαμάτα διαμορφώθηκε η βαθμολογία της ημέρας με τον Dias στην κορυφή και τον Μαλούχο στη 2η θέση με τρίτο τον Chassier.

 

Μπορεί μεν να είναι πέμπτος στην βαθμολογία έπειτα από τα δύο σκέλης της Πέμπτης ο Jean-Bruno Pastorello ωστόσο διατηρεί την πρώτη θέση τόσο στην Γενική Κατάταξη όσο και στην βαθμολογία της κατηγορίας F1. Στο δεύτερο σκέλος της ημέρας έκανε οδήγηση τακτικής και μάλιστα έφθασε οριακά στην Καλαμάτα παρόλο ότι του έσβησε μία φορά το μοτέρ μένοντας από βενζίνη. Κατάφερε όμως να τερματίσει χωρίς να χρησιμοποιήσει τα έξτρα 10 λίτρα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι έχει κερδίσει τρεις χρονιές στη σειρά το Akropolis Jet Raid.

 

Στο τέλος της τρίτης ημέρας ο Έλληνας πολυπρωταθλητής δήλωσε “Είναι πρώτη φορά που περνάω σε βαθμολογία ημέρας τον εκπληκτικό Pastorello. Για μένα είναι μεγάλο επίτευγμα.” Ο δε Ιωαννίδης ενθουσιασμένος από τον αγώνα ανάφερε τα παρακάτω: “Λάθος εκτίμηση καυσίμου έκανα στην αρχή του αγώνα κι αυτό γιατί τρέχω με νέο σκάφος και δεν γνωρίζω την κατανάλωσή του. Ήμουν στο ECO mode στην αρχή και οδηγούσα με 4.500σ.α.λ. μέχρι που με πέρασαν 3 οδηγοί σαν πιστόλι οπότε ανέβασα στροφές και οδήγησα με 6500 για να καταφέρω να δω το λιμάνι της Καλαμάτας. Έχασα λοιπόν θέσεις κι όταν είδα πλεόν το λιμάνι από κοντά τότε ακούστηκε το μπήπερ του καυσίμου που σημαίνει ότι θα μπορούσα να οδηγήσω ακόμη πιο γρήγορα. Ωστόσο κατάλαβα πόσο πολύ καλύτερη είναι η γάστρα του Kawasaki σε σύγκριση με το Yamaha που είχα. Τώρα μπορώ να κάνω πράγματα που δεν μπορούσα στο παρελθόν. Το Akropolis Jet Raid είναι ένας μοναδικός αγώνας και από πλευράς συνεργασίας των αθλητών πράγμα που δεν βλέπουμε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα… Είναι ο πιο καλός αγώνας που έχω κάνει ποτέ.

 

Στην Καλαμάτα ο Eric Lebas μεταφέρθηκε άμεσα στη Διάπλαση Καλαμάτας όπου διαπιστώθηκε ότι είχε κάταγμα στο δεξί χέρι και διάστρεμα στην πτέρνα. Κατά συνέπεια ο συναθλητής του Olivier Vidal θα πρέπει να βγάλει όλα τα σκέλη των υπόλοιπων δύο ημερών.

 

Αποτελέσματα Σκέλους Καψάλι-Γύθειο

1.Chassier

2.Jean-Bruno Pastorello

3.Philipe Herve

4.Lorentz-Breton

5.Paulo Dias

6.Akis Malouchos

7.Tomaras - Panousis

8.Tasos Ioannidis

9.Pantelis Politis

10.Bruno Vincendeau

11.Vidal-Lebas

 

Τελική Κατάταξη Day 3

1.Paulo Dias

2.Akis Malouchos

3.David Chassier

4.Bruno Vincendeau

5.Jean-Bruno Pastorello

6.Vidal-Lebas

7.Philipe Herve

8.Tomaras-Panousis

9.Lorentz-Breton

10.Tasos Ioannidis

11.Pantelis Politis

 
Το Jetskiworld.gr ευχαριστεί θερμά το κατάστημα Champions (www.championsjetski.com) για την πολύτιμη βοήθεια και υποστήριξη του στην εβδομάδα του αγώνα.

Διοργανωτής
Πανελλήνιος Όμιλος Τζετ Σπορτ (HJSBA)

Υποστηρικτές
Le Prestige, Autovision, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δήμος Καλαμάτας, Papadimitriou Kalamata, Sitos Kalamata. 

 


Jean-Bruno Pastorello


Philipe Herve

Lorentz - Breton


Eric Lebas με σπασμένο αγκώνα.

Οι πρώτες βοήθειες.


Tο ξύπνημα στο Καψάλι.

Ανατολή στο Καψάλι.

Πρωί με συννεφιά στο Γύθειο.

Απαγορεύεται το Ούζο.