Akropolis Jet Raid 2014 – Day 1 - Παγκόσμια Αποκλειστικότητα

Akropolis Jet Raid 2014 – Day 1  - Παγκόσμια Αποκλειστικότητα

Ο Pastorello δίνει το μήνυμα

Ο τρεις φορές νικητής του Akropolis Jet Raid, Γάλλος Jean-Bruno Pastorello κερδίζει κάθε σκέλος της πρώτης ημέρας και στέλνει το μήνυμα στον ανταγωνισμό. Μπορεί να τον περάσει ο Έλληνας Άκης Μαλούχος;

 

Κείμενο: Βασίλης Μωραϊτης

Φωτ.:www.jetskiworld.gr

 

Την Τρίτη 10 Ιουνίου οι αθλητές αναχώρησαν από την Καλαμάτα για να φθάσουν στην Πύλο αφού πέρασαν από το Πεταλίδι πριν συνεχίσουν για Μεθώνη και να γυρίσουν στην πάλι στην Καλαμάτα. Κάλυψαν στο σύνολο 230χλμ. σε ρυθμό “τέρμα γκάζι” αφού το επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες και δεν υπήρχε κανένας περιορισμός στην κατανάλωση καυσίμου. Επιπλέον μπορούσαν αν χρησιμοποιήσουν τα 10 λίτρα του έξτρα δοχείου χωρίς να δεχθούν κάποια ποινή.

 

Οι αναβάτες αναχώρησαν στις 10:30 το πρωί από την Καλαμάτα με προορισμό την γραφική Πύλο. Προηγουμένος πέρασαν έξω από τον όρμο της Πύλου για να φθάσουν στο Πεταλίδι και να περάσουν από το secret way point και την Βοιδοκιλιά καλύπτοντας στο σύνολο μία απόσταση 95χλμ. Στην συνέχεια είχαν ένα στάδιο (Connecting Stage) μεταφοράς από την Πύλο στην Μεθώνη, απόσταση 10χλμ. που απλά οδήγησαν στην παραλία την Μεθώνη, όχι σε ρυθμό αγώνα αλλά για να ξεκουραστούν για μισή ώρα πριν επιστρέψουν στην Καλαμάτα. Πρώτα βέβαια πέρασαν από την Χρυσή Ακτή ελαφρώς απέναντι από την Μεθώνη, σημείο επικύνδινο με πολλές ξέρες που φαινόντουσαν ελάχιστα στην επιφάνεια της θάλασσας. Εκεί πήραν άλλο ένα way point καθώς και στο Πεταλίδι πριν φθάσουν στην Καλαμάτα καλύπτοντας συνολικά 75χλμ.

 

Νικητής το πρώτου και δεύτερου σκέλους ήταν ο Γάλλος Jaan-Bruno Pastorello που έκανε τακτική στην οδήγηση. Πιο συγκεκριμένα στις δηλώσεις του ανάφερε “Από την αρχή γνωρίζαμε ότι η οικονομία καυσίμου θα έπρεπε να τεθεί σε προτεραιότητα. Οπότε στα πρώτα 13χλμ. οδηγούσα με το Eco Mode και στη συνέχεια το γύρισα στο full power. Κατά αυτό τον τρόπο έφθσα οριακά στην Πύλο με ελάχιστη βενζίνη στο ρεζερβουάρ. Η θάλασσα ήταν ήρεμη σήμερα και δεν ήταν κουραστική η οδήγηση όπως φαντάζομαι και για τους υπόλοιπους.”

 

Ο David Chassier τερμάτισε στην ουρά του Pastorello και ελάχιστα πίσω του ήταν ο Έλληνας πιλότος Άκης Μαλούχος που έφθασε οριακά χωρίς να μείνει από βενζίνη. Από βενζίνη έμεινε ο Παντελής Πολίτης που χρησιμοποίησε αρχικα το ρεζερβουάρ των 10 λίτρων και στην συνέχεια έμεινε ξανά και πήρε άλλα 10 λίτρα από τον Μάνο Πανούση. Παρόλα αυτά δεν κατάφερε να δει την γραμμή του τερματισμού. Ο Chassier ήταν ο πιο σταθερός αναβάτης της ημέρας μετά τον Pastorello στα δύο σκέλη του πρωϊνού αγώνα.

 

Στην επιστροφή ο Πανούσης έκανε την καλύτερη εκκίνηση αλλά σύντομα ο Pastorello τέθηκε επικεφαλής κι έκανε αγώνα τακτικής για να τερματίσει άνετα στην πρώτη θέση μπροστά από τον Herve και τον Chassier. Σε αυτό το σκέλος ο Πολίτης ήταν ο πρώτος Έλληνας αναβάτης μπροστά από τον Ιωαννίδη. Στην βαθμολογία όμως ο Μαλούχος είναι ο πρώτος Έλληνας έπειτα από δύο σκέλη. Ο δε Pastorello είναι στην κορυφή μπροστά από τους Chassier και Dias.  

 

Το απογευματινό close course έφερε μεγάλες αλλαγές στην τελική βαθμολογία της ημέρας. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες έξω από λιμάνι της Καλαμάτας με πολύ αντιμάμαλο κυματισμό που έκανε δύσκολη τη ζωή των αναβατών. Όχι όμως του Jean-Bruno Pastorello που κυριολεκτικά πετούσε στην πίστα και πέρασε όλους τους συναθλητές τους ακόμη και τον Stephane Breton που τερμάτισε δεύτερος. Ήταν ο μόνος πιλότος που έγραψε 25 γύρους στον αγώνα. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι Herve, Chassier και Vinchendeau ενώ στην έκτη θέση ανέβηκε ο Άκης Μαλούχος παρόλο ότι δεν ξεκίνησε καλά στην αρχή. Το βάπτισμα του πυρός πήρε και ο Καλαματιανός Νίκος Τομαράς στο Akropolis Jet Raid στον αγώνα close course που τερμάτισε 11ος μπροστά από τον Ηλιόπουλο.

 

Σκέλος Α

1.Jean-Bruno Pastorello

2.David Chassier

3.Akis Malouchos

4.Paulo Dias

5.BrunoVinchendeau

6.Panos Illiopoulos

7.Philipe Herve

8.Olivier Vidal

9.Tasos Ioannidis

10.Stephane Breton

11.Manos Pannousis

12.Vincentzo Costannza

13.Comsusu Ali  DNF

14.Karagack Haakan   DNF

15.Karim Meddoun  DNF

16.Pantelis Politis   DNF

 

Σκέλος Β

1.Jean-Bruno Pastorello

2.Philipe Herve

3.David Chassier

4.Bruno Vinchendeau

5.Paulo Dias

6.Lorenz /Breton

7.Pantelis Politis

8.Vidal/Vidal

9.Tasos Ioannidis

10.Panos Illiopoulos 

11.Akis Malouchos

12.Tomaras/Pannousis

13.Vincenzo Costanza

14.Karagack Haakan

15.Karim Meddoun

 

Close course Moto

Αναβάτης - Γύροι

1.Jean-BrunoPastorello - 25

2.Lorentz/Breton - 24

3.Philipe Herve -  23

4.David Chassier - 22

5.Bruno Vinchendeau - 21

6.Akis Malouchos  - 21

7.Vidal/Lebas - 21

8.Paulo Dias - 19

9.Pantelis Politis - 18

10.Tasos Ioannidis - 16

11.Panos Illiopoulos  - 15

12.Tomaras/Panousis - 14

Το Jetskiworld.gr ευχαριστεί θερμά το κατάστημα Champions (www.championsjetski.com) για την πολύτιμη βοήθεια και υποστήριξη του στην εβδομάδα του αγώνα.

Διοργανωτής
Πανελλήνιος Όμιλος Τζετ Σπορτ (HJSBA)

Υποστηρικτές
Le Prestiege, Autovision, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δήμος Καλαμάτας, Papadimitriou Kalamata, Sitos Kalamata.