Manthos Graphics Signs - Αποκλειστικό

Manthos Graphics Signs – Αποκλειστικό

Τα αυτοκόλλητα στα Ελληνικά

Σχεδιασμένα με επιμέλεια, προσοχή στην λεπτομέρεια, μεράκι και εκπληκτική δημιουργικότητα και φαντασία τα αυτοκόλλητα της εταιρείας Graphics Manthos Signs αποτελούν μία εύκολη και οικονομική λύση για να αλλάξει κανείς την αισθητική του σκάφους του. 

 

Κείμενο: Βασίλης Μωραΐτης

Photo: Manthos Graphics Designs

 

Η αισθητική είναι ο βασικός παράγοντας επιλογής ενός personal watercraft (και όχι μόνο) αφού πέρα από τις επιδόσεις ελκύει την ματιά του κάθε ενδιαφερόμενου και πάνω απ’όλα του καταναλωτή. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μεταμορφώσει κανείς την αισθητική ενός personal watercraft είτε γίνει με την αντικατάσταση κάποιων πλαστικών τμημάτων με αντίστοιχα aftermarket, είτε με μία εντυπωσιακή βαφή είτε με την χρήση custom made αυτοκόλλητων. Η τελευταία θεωρείται ως την πιο απλή και λιγότερη ακριβή επιλογή για να φρεσκάρει κάποιος την αισθητική του σκάφους του.

 

Στο εξωτερικό έχουμε δει και παρουσιάσει στο παρελθόν πολλές εντυπωσιακές custom σχεδιάσεις και κατασκευές γραφικών από εταιρείες που έχουν την έδρα τους στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία. Από την άλλη πλευρά εδώ και δύο χρόνια παρακολουθούμε την δουλειά ενός ταλαντούχου Έλληνα γραφίστα που έχει δώσει το δικό του ρεσιτάλ ή ερμηνεία στην σχεδίαση των αυτοκόλλητων για personal watercraft εφαρμογές.

 

Ποιότητα υλικού

Το πρώτο στοιχείο που θα ενδιέφερε άμεσα τον καταναλωτή είναι η ποιότητα του αυτοκόλλητου. Τα υλικά που χρησιμοποιεί η εταιρεία προέρχονται από Ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως από τις εταιρείες Avery, Oracal και Multifix. Εταιρείες σοβαρές στο χώρο μιας και ο Μάνθος δεν βάζει Κινέζικο, αναμφιβόλου ποιότητας υλικό στην εταιρεία του. Η ποιότητα του αυτοκόλλητου είναι πολύ καλή, εμφανίζει άριστη εφαρμογή και αντέχει στην πίεση του νερού ιδίως όταν τοποθετείται στα πλευρικά σημεία της γάστρας. Επιπλέον, είναι ανθεκτικά στα καύσιμα και στο πλύσιμο με οποιοδήποτε σαμπουάν του είδους.

 

Το σχέδιο εκτυπώνεται αρχικά πάνω στο αυτοκόλλητο και στην συνέχεια επικολλείται ένα διαφανές φιλμ προστασίας πάνω σε αυτό. Κατά συνέπεια το αρχικό σχέδιο προστατεύεται από τις υπεριώδες ακτίνες του ήλιου, δεν ξεθωριάζει εύκολα (διατηρείται ζωντανό περισσότερα από τρία χρόνια) και δεν γρατζουνιέται με ψήλου πήδημα. Αυτά σε ότι αφορά τα ψηφιακά αυτοκόλλητα μιας και ο πελάτης μπορεί να επιλέξει και πιο απλές επιλογές, κοινώς τα κοπτικά αυτοκόλλητα που είναι πιο απλά στην σχεδίασή τους.

 

Η ποικιλία χρωμάτων είναι μεγάλη ενώ επιπλέον διατίθενται ποιότητες χωμάτων σε νίκελ (πράσινο, μπλε, κόκκινο, χρυσό και ασημί) για πιο custom σχεδιάσεις ή σπέσιαλ τονισμούς στις σχεδιάσεις. Τα αυτοκόλλητα είναι ανθεκτικά στο βερνίκι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιπροσθέτως για να ολοκληρωθεί τόσο η άψογη αισθητική του συνόλου όσο και να θωρακιστεί το αυτοκόλλητο και να ενσωματωθεί στην αρχική επιφάνεια.

 

Πόσο κοστίζουν;

Αυτή είναι ίσως και η πιο σοβαρή απορία του κάθε ενδιαφερόμενου και εδώ θα εστιάσουμε την προσοχή σας. Όσοι έχουν παραγγείλει αυτοκόλλητα κιτ από το εξωτερικό έχουν πάρει μία γεύση από τις τσουχτερές τιμές. Οι τιμές του Μάνθου παίζουν από 100-400ευρώ ανάλογα με την πολυπλοκότητα της σχεδίασης και της εφαρμογής για ένα Runabout ενώ για ένα Όρθιο η μέγιστη τιμή (σε λογικά πλαίσια) θα φθάσει τα 150ευρώ. Από την στιγμή που θα παραγγείλει κανείς το σχέδιο μέχρι να το δει κολλημένο στο σκάφος του απαιτείται ένα διάστημα πέντε εργάσιμων ημερών για να μπορεί να επιτευχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ποιότητα της σχεδίασης και της τοποθέτησης.

 

Δεν έχει κανείς λοιπόν να ζηλέψει τίποτα απολύτως από τις υποτιθέμενες εξωτικές σχεδιάσεις και εφαρμογές του εξωτερικού εφόσον όλα μπορούν να γίνουν εντός έδρας ανάλογα με τις απαιτήσεις και την φαντασία του πελάτη. Η εταιρείας Manthos Signs αναλαμβάνει επιπλέον εφαρμογές σε πινακίδες, ταμπέλες καταστημάτων, επικαλύψεις οχημάτων και λοιπές εφαρμογές.

 

Manthos Graphics Signs

Λ.Φυλής 2, Καματερό

Web: www.manthosigns.gr
FB: www.facebook.com/manthosigns.gr
.manthosigns.gr

e-mail: gmanthos@gmail.gr

Τηλ.:210-2311725