Akropolis Jet Raid 2013: Day 5 - Αποκλειστικό

Akropolis Jet Raid 2013: Day 5

Ο Pastorello κερδίζει τον 3ο τίτλο του

Ο Γάλλος πιλότος Jean-Bruno Pastorello γράφει ιστορία κερδίζοντας κάθε ένα από τα σκέλη του πενταήμερου αγώνα και τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο του στο Akropolis Jet Raid.

 

Κείμενο: Βασίλης Μωραΐτης

Φωτ.:www.jetskiworld.gr

 

Δεν κέρδισε μόνο τον πρωινό αγώνα της ημέρας αλλά επιπλέον κάθε σκέλος του πενταήμερου αγώνα και επιπλέον τον τίτλο για τρίτη συνεχή χρονιά. Ο Γάλλος Jean-Bruno Pastorello είναι μοναδικός στην κλάση του και το απέδειξε για πολλές χρονιές και τρεις σειρά στη χώρα μας. Ευχαριστεί του χορηγούς του: Kawasaki, Isuzu, Hexis enrg drink, Mecadrive, BUD Racing, PJS (Performance Jet SkiCarlier Brothers), Bouducon, Dragon, JetPilot, Star Bars, Sunway trailer, CrossCall, InterOil lubricants, Idiartech, Sun way καθώς επίσης όλο το επιτελείο της ομάδας για την άριστη δουλειά που έκανε. Πίσω του στο πρωινό σκέλος τερμάτισαν οι Chassier, Mosselman, Giannini, Vinceandeau, Berenghi, Lebas, και ο Pajalin με τον Jorissen μαζί πάνω στην γραμμή του τερματισμού. Ρεκόρ λοιπόν σημείωσε ο Γάλλος Pastorello αφού κέρδισε κάθε ένα από τα σκέλη του Akropolis Jet Raid αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο την ξεχωριστή κλάση του.

 

Ο πρωϊνός αγώνας ήταν στην ουσία ένας αγώνας sprint από το Λουτράκι προς τις Αλκυονίδες και πίσω. Ο Jean-Bruno Pastorello είδε πρώτος την καρό σημαία και μάλιστα πετώντας σαν Superman πάνω στην σέλα του Kawasaki διανύοντας την απόσταση των 45km σε χρόνο 30:52.4 με μέγιστη τελική ταχύτητα 116χλμ./ώρα. Σε γενικές γραμμές η τελική ταχύτητα των σκαφών ήταν ελαφρώς πιο χαμηλή λόγω της ζέστης και της ξηρής ατμόσφαιρας. Τις εντυπώσεις κέρδισε ο Chassier με τον τερματισμό του στην δεύτερη θέση με διαφορά μόλις 00:11.8 από τον Pastorello. Mosselman, Giannini και Vincendeau συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα. Ο Pajalin ένιωθε σίγουρος στην 8η θέση αλλά ο Jorissen είχε άλλα σχέδια και λίγο έλειψε να του την κλέψει πάνω στην γραμμή του τερματισμού μιας και τερμάτισαν στο photo finish. Ο μόνος οδηγός που εγκατέλειψε σε αυτό το σκέλος ήταν ο Philipe Herve στην αρχή του αγώνα.

 

Το απόγευμα δύο αγώνες τύπου Close Course θα έπρεπε να κάνουν οι οδηγοί για να ολοκληρωθεί ο αγώνας του Akropolis Jet Raid. Ο πρώτος ήταν σε πίστα Oval με διάρκεια 20λεπτών ενώ ο δεύτερος ήταν τύπου «ανοιχτού» Close Course διάρκειας 45λεπτών. Στο τελευταίο οι αναβάτες θα έκαναν εκκίνηση τύπου Le Mans.

 

Ο Γάλλος πιλότος παρόλο ότι είχε εξασφαλίσει τον τίτλο του Akropolis Jet Raid από το πρωί δεν έκανε συντήρηση στον αγώνα αλλά έδωσε τον καλύτερο εαυτό του και κέρδισε με ξεκάθαρη υπεροχή και τα δύο σκέλη, πάνω στη σέλα του άριστα προετοιμασμένο σκάφος του. Δεν είχε μόνο την ταχύτητα (που ήταν όμοια με αρκετά άλλα σκάφη) αλλά επιπλέον είχε το καλύτερο «πάτημα» μιας και έριξε γύρο πολλές φορές στην πλειοψηφία των οδηγών. Ο Lebas είχε ένα ατύχημα (έφυγε πάνα από το σκάφος) στην εκκίνηση του Oval αγώνα ενώ ο Martin είχε κάποια μηχανικά προβλήματα και εγκατέλειψε νωρίς.

 

Ο Chassier έκανε πολύ καλή εκκίνηση και τέθηκε επικεφαλής του αγώνα τουλάχιστον για την αρχή μιας και ο Pastorello τον καταδίωκε πεισματικά και τον πέρασε στην ευθεία που ήταν παράλληλη με την παραλία του Λουτρακίου και έκτοτε δεν είδε καν πίσω του. Στη συνέχεια ο Pastorello γύριζε στον δικό του ρυθμό προσπερνώντας οποιονδήποτε αναβάτη σαν σταματημένο. Ο Πορτογάλος Paulo Dias έκανε λάθος σχεδόν μόνιμα σε ένα μπαλόνι και δέχτηκε βαθμούς ποινής από τον αλυτάρχη του αγώνα Bruno Casa.

 

Ο Έλληνας αναβάτης Άκης Μαλούχος δεν έκανε καλή εκκίνηση και σαν αποτέλεσμα είχε να κάνει πολύ δουλειά για να ανέβει σε θέση και τελικά έπειτα από πολλές δυσκολίες ανέβηκε στην 9η θέση. Ωστόσο, κατάφερε να διατηρήσει την 5η θέση στην Τελική Κατάταξη της κατηγορίας F1. Ο Rookie Σταμάτης Τσουνάκης έχοντας ελάχιστη εμπειρία στους αγώνες Close Course έκανε αγώνα συντήρησης και τερμάτισε με ασφάλεια στην τελευταία μεν θέση αλλά ανέβηκε στην 8η θέση της κατηγορίας F1 γεγονός πολύ σημαντικό για τον άπειρο αναβάτη που έτρεξε σόλο όλο τον αγώνα.

 

Νέο ζευγάρι αναβατών κέρδισε την κατηγορία F2 φέτος, οι Barenghi/Natali μπροστά από τους Mosselman που συμμετάσχουν στο Jet Raid από το 1999 και θεωρούνται οι “Δεινόσαυροι” του Jet Raid. Οι περσινοί νικητές της κατηγορίας Vidal/Lebas κατάφεραν να τερματίσουν στην 3η θέση του βάθρου.

 

Η τελετή της απονομής πραγματοποιήθηκε αυθημερόν στις εννέα το βράδυ και το παρόν έδωσε ο Πρέσβης του Βιετνάμ Pham Sanh Chau (Ambassador of Vietnam in Greece, Belgium and Luxemburg) είχε την τιμή να κάνει την απονομή στον νικητή του αγώνα Jean-Bruno Pastorello. Τιμήθηκαν όλοι οι αναβάτες και τα πληρώματα των ομάδων και όλοι ανανέωσαν τον ραντεβού για το επόμενο Akropolis Jet Raid.

 

Σύμφωνα με τον Pastorello ο φετινός αγώνας ήταν πιο σκληρός από οποιοδήποτε άλλο Akropolis Jet Raid. Ο δε αλυτάρχης Bruno Casa δήλωσε ότι φέτος οι αναβάτες πιθανότατα έζησαν το σκληρότερο Jet Raid στην ιστορία του αγώνα. Να λοιπόν που στην χώρα μας υπάρχουν οι δυνατότητες να στηθεί ένας πραγματικός αγώνας ακόμη και μέσα στην μιζέρια της οικονομικής κρίσης. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι επενδυτές από το Βιετνάμ θέλουν κάτι αντίστοιχο στην χώρα τους την επόμενη χρονιά. Κρίμα που κάποιοι Δήμοι “κρέμασαν” τους διοργανωτές στο παρά πέντε παρόλο ότι η προβολή τους είχε εξασφαλιστεί εκ των προτέρων.

 

Ο Πανελλήνιος Όμιλος Τζετ Σπορτ (HJSBA) ευχαριστεί θερμά τις Λιμενικές Αρχές (Κόρινθος, Ίσθμια, Αίγινα, Πάτρα, Ναύπακτος και Γαλαξίδι) για την άριστη συνεργασία τους καθώς επίσης τους αντίστοιχους Δήμους και Κοινότητες και την εταιρεία της Διώρυγας Κορίνθου.

 

Επίσημος υποστηρικτής του Akropolis Jet Raid ήταν η Autovision.

 

Τελική κατάταξη

General Classification

1.J-B Pastorello-France-670

2.B.Vincendeau-France-427

3.D.Chassier-France-414

4.Barenghi/Natali-France-405

5.Patricia/Mosselman-Luxemburg-396

6.E.Giannini-France-388

7.Vidal/Lebas-France-353

8.Cohnen/Jorissen-Luxemburg/Belgium-304

9. A.Malouchos-Greece-289

10.S.Pajalin-Finland-243

11.A/R Tettewitz-Germany-213

12.M.Cherici-Corsica-192

13.S.Tsounakis-Greece-188

14.A.Martin-Corsica-166

15.P.Herve-Belgium-154

16. P.Dias-Portugal-143

17. B.Fabrice-France-124

18. Panousis/Iliopoulos-Greece-112

19.G.Vassilakis-Greece-68

20.T.Pazler-Chec Rep.-23

21.G.Stankiewic-Sweden-13

 

F1 Class

1.J-B Pastorello-France-670

2.B.Vincendeau-France-427

3.D.Chassier-France-414

4.E.Giannini-France-388

5.A.Malouchos-Greece-289

6.S.Pajalin-Finland-243

7.M.Cherici-Corsica-192

8.S.Tsounakis-Greece-188

9.A.Martin-Corsica-166

10.P.Herve-Belgium-154

11.P.Dias-Portugal-143

12.B.Fabrice-France-124

13.Panousis/Iliopoulos-Greece-112

14.G.Vassilakis-Greece-68

15.T.Pazler-Chec Rep.-23

16.G.Stankiewic-Sweden-13

 

F2 Class

1.Barenghi/Natali-France-405

2.Patricia/Mosselman-Luxemburg-396

3.Vidal/Lebas-France-353

4.Cohnen/Jorissen-Luxemburg/Belgium-304

5.A/R Tettewitz-Germany-213

 


Pajalin - Jorissen

David Chassier

Η εκκίνηση του πρωϊνού αγώνα.

Η εκκίνηση του τελευταίου σκέλους.

Ο Jorissen από το Βέλγιο.

Ο Pajalin του 88motorsport.fi

Bruno Vincendeau από Γαλλία.

Άκης Μαλούχος, ο πρώτος Έλληνας.

O Pastorello περνάει τον Chassier.

Paulo Dias έπειτα από highside.

Eric Giannini από το Team Pastorello.

Σταμάτης Τσουνάκης, ο απίστευτος Rookie.

Ο νικητής Jean-Bruno Pastorello.

Ώρα για show στην TV.

Όλοι τίμησαν τον CBI.

Η τοπική μπάντα.

Η απονομή της F2.

Οι κορυφαίοι της F1.