Akropolis Jet Raid 2013: Day 3 – Αποκλειστικό

Akropolis Jet Raid 2013: Day 3 – Αποκλειστικό

Ο Pastorello και τα δύο σκέλη

Η μοναδική εμπειρία και η καταπληκτική ταχύτητα του Γάλλου του Pastorello συντέλεσαν σε δύο σημαντικές νίκες.

 

Words:Βασίλης Μωραΐτης

Photos:www.jetskiworld.gr

 

Η τρίτη ημέρα του Akropolis Jet Raid δεν ήταν εύκολη για τους αναβάτες που έπρεπε να κάνουν δύο ξεχωριστές διαδρομές. Την επιστροφή από το Γαλαξίδι στο Λουτράκι και μία κυκλική από το Λουτράκι με επιστροφή στην έδρα των Paddock.  

 

Ο πρωινός αγώνας

Το πρωινό σκέλος της ημέρας περιελάμβανε μία διαδρομή 105χλμ από το Γαλαξίδι στο Λουτράκι και ενδιάμεσα θα έπρεπε οι αναβάτες να περάσουν από δύο μυστικά way point. Ξεκίνησαν είτε μόνοι είτε σε ζευγάρια (ανά δύο σκάφη) με διαφορά 3 λεπτών η κάθε εκκίνηση. Σε μία ώρα και 10 λεπτά ο Jean-Bruno Pastorello είχε τερματίσει στο Λουτράκι, την ίδια στιγμή που ο δεύτερος Eric Gianini ήταν στο Ηραίο ενώ πιο πίσω ερχόταν η Patricia Mosselman. Με αυτή την σειρά ολοκληρώθηκε η πρώτη τριάδα ενώ το θετικό ήταν ότι ο Μαλούχος τερμάτισε 5ος και πλέον ανέβηκε στην 4η θέση της F1. Βέβαια υπάρχουν και κάποιες ποινές μιας και κάποιοι αναβάτες χρησιμοποίησαν το ρεζερβουάρ των 10 λίτρων, οπότε η βαθμολογία θα διαμορφωθεί μέχρι το βράδυ έπειτα από την δεύτερη ειδική των 95χλμ. που θα ξεκινήσει στις 3 το απόγευμα.

 

Πέντε αναβάτες (Iliopoulos, Cohnen, Martin, και άλλοι) δέχτηκαν ποινές στο τέλος του συγκεκριμένου σκέλους για διάφορες αιτίες. Κάποιοι χρησιμοποίησαν την βενζίνη από του έξτρα μπιτόνι οπότε έχασαν βαθμούς και θέσεις στην κατάταξη.

 

Akropolis Jet Raid 2013: Day 3 Απογευματινό σκέλος

Εν κινήσει ξεκίνησαν οι οδηγοί στο απογευματινό σκέλος και με δύσκολες καιρικές συνθήκες χωρίς να εξαιρείται το γεγονός ότι είχαν τον ήλιο μπροστά τους. Επικεφαλής τέθηκε αρχικά ο Pastorello αλλά κάποιο πρόβλημα με το GPS τον ανάγκασε να σταματήσει για να κάνει επανεκκίνηση. Τότε τον πέρασαν οι Vincendau, Chessier και Alain. Μόλις είδε το φως του με τον GPS τότε μπήκε δυναμικά στο παιγνίδι και πέρασε τους τρεις προπορευόμενους οδηγούς λίγο πριν περάσει πρώτος το μυστικό way point. Λίγο μετά την εκκίνηση επέστρεψε στην ακτή ο Πανούσης μιας και έμεινε από χαλαρό κολάρο του Intercooler. Ο δε ομόσταυλός του ξέχασε να του βάλει το όργανο του GPS. Στην ακτή γύρισε και ο Pazler λόγω βλάβης που του έφερνε νερό μέσα στο μηχανοστάσιο. Μπορεί μεν να έχει γάστρα Kawasaki και deck από Sea-Doo αλλά η κατασκευή του είναι έξυπνη ωστόσο, η μετάδοση του σκάφους δημιούργησε κάποιο ρήγμα και έφερνε νερό στο μηχανοστάσιο. Την καρό σημαία είδε πρώτος ο Pastorello αισθητή διαφορά από τον Vincendeau, τον Conhnen και τον Chessier. Την πεντάδα έκλεισε ο Pajalin που κατάφερε να φτιάξει το ηλεκτρικό σύστημα του Kawasaki με την βοήθεια των τεχνικών του Pastorello. Πρώτος Έλληνας παρέμεινε ο Μαλούχος που συμμετείχε με πρησμένο δεξί καρπό. Αν και τερμάτισε 11ος το απόγευμα στην βαθμολογία παραμένει 5ος στην F1. Επτά νίκες σε 7 εκκινήσεις έχει ο Pastorello και όλα δείχνουν ότι πάει να σπάσει νέο ρεκόρ στο Akropolis Jet Raid. O Alain Martin από την Κορσική έμεινε λίγο πριν από τον τερματισμό και ρυμουλκήθηκε από τον Πανούση. Αρκετοί οδηγοί (βλέπε Martin, Mosselman, Tottewitz, κ.α.) είχαν προβλήματα με τα Intercooler μιας και λάδια είχαν καταλήξει σε αυτό και το απόγευμα εφάρμοζαν κάθε τεχνική για να τα καθαρίσουν.

 

Την επομένη τα σκέλη είναι απαιτητικά στην οικονομία καυσίμου και την πλοήγηση μιας και οι οδηγοί θα πρέπει να βρουν τα μυστικά και δύσκολα way point. Είναι καθαρά μία ημέρα πλοήγησης και στρατηγικής.

 

O Κεντρικός υποστηρικτής του Akropolis Jet Raid είναι η Autovision.

 

Επίσημα αποτελέσματα

General Classification

1.J-B Pastrorello-France

2.P.Mosselman-Luxemburg
3.B.Vincendeau-France

4.Barenghi/Natali-France

5.E.Giannini-France

6.D.Chessier-France

7.Vidal/Lebas-France

8.A.Malouchos-Greece

9.A/R Tottenwitz-Germany

10.Cohnen/Jerissen-Luxemburg

11.P.Herve-France

12.M.Cherici-Corsica

13.B.Fabrice-France

14.S.Tsounakis-Greece

15.A.Pajalin-Finland

16.Panousis/Iliopoulos-Greece

17.P.Dias-Portugal

18.A.Martin-Corsica

19.G.Vassilakis-Greece

20.T.Pazler-Germany

21.G.Stankiewic-Sweden

 

F1 Class

1.J-B Pastorello-France

2.B.Vincendeau-France

3.E.Giannini-France

4.D.Chessier-France

5.A.Malouchos-Greece

6P.Herve-France

7.M.Cherici-France

8.B.Fabrice-France

9.S.Tsounakis-Greece

10.S.Pajalin-Finland

11.P.Dias-Portugal

12.A.Martin-Corsica

13.G.Vassilakis-Greece

14.T.Pazler-Germany

15.G.Stankewitz-Sweden

 

F2 Class

1.P.Mosselman-Luxemburg

2.Barenghi-Natali-France

3.Vidal/Lebas-France

4.A/R Tottewitz-Germany

5.Cohnen/Jorissen-Luxemburg

6.Panousis/Iliopoulos-Greece