O Luca Farina στην Ελλάδα - Αποκλειστικότητα

O Luca Farina στην Ελλάδα - Αποκλειστικότητα

“Η ευρωπαϊκή αγορά βρίσκεται σε μία διαδικασία επανεκκίνησης και αυτό αποτελεί ένα θετικό σημάδι για το μέλλον και η Nolangroup SpA έχει επενδύσει σε αυτό. Θα εκπλαγείς από τα νέα προϊόντα που θα παρουσιαστούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.”

 

Κείμενο: Βασίλης Μωραΐτης

Φωτ.:www.jetskiworld.gr

 

Ο διευθυντής των εξαγωγών του Nolangroup SpA, Luca Farina επισκέφτηκε την Αθήνα στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματός του και των συζητήσεών του για τα μελλοντικά σχέδια των προϊόντων της εταιρείας με τον τοπικό αποκλειστικό αντιπρόσωπο και διανομέα των προϊόντων της εταιρείας που δεν είναι άλλος από το κατάστημα Μπαξεβάνης Μότο. Λόγω ότι το Jetskiworld.gr έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην δοκιμή και την αξιολόγηση των κρανών του Nolangroup SpA (βλέπε X-801, X-802, X-802R, X-501 και N53) το Μπαξεβάνης Μοτό το προσκάλεσε να συμμετάσχει στην συνάντηση με τον Ιταλό εκπρόσωπο. Επιπλέον, εξόπλισε το Jeskiworld.gr με το νέο Nolan N87 προς δοκιμή και αξιολόγηση που παραχωρήθηκε από τον ίδιο τον Luca Farina.

 

Η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με τον Luca Farina είχε ως εξής:

 

Ποια είναι τα Best Seller κράνη της εταιρείας στην Ευρωπαϊκή αγορά;

Luca Farina: Είναι τα Ν104, Ν91 και Ν87. Τα “σπαστά” κράνη και τα full face είναι στη κορυφή της λίστας των πωλήσεων σύμφωνα με τις ετήσιες στατιστικές μας.

 

Πότε σκοπεύετε να λανσάρετε το νέο X-lite X-502 στην αγορά;

Luca Farina: Προς το παρόν, ακόμη πραγματοποιούμε μικρές αλλαγές και συνεχείς δοκιμές προτού οριστικοποιήσουμε το τελικό προϊόν και η παρουσίασή του δεν θα γίνει πριν το Σεπτέμβριο. Αρχικά θα παρουσιαστεί στους Αντιπροσώπους/Διανομείς και στην συνέχεια θα λανσαριστεί στις διεθνείς εκθέσεις μοτοσικλετών, την INTERMOT και την EICMA.

 

Ποιες είναι οι τρεις πρώτες χώρες στην Ευρώπη στη λίστα των πωλήσεων;

Luca Farina: Με βάση τα στοιχεία της περασμένης σεζόν στην κορυφή βρίσκεται η Γερμανία και πίσω της είναι η Ιταλία και η Γαλλία. Στο παρελθόν πρώτη ήταν η Ιταλία πριν η Παγκόσμια Οικονομική κρίση χτυπήσει της αγορά της.

 

Γνωρίζοντας τα στάδια εξέλιξης των X-lite X-801, X-802 και Χ-802R μπορώ να φανταστώ ότι σύντομα θα δούμε το νέο X-803R στις βιτρίνες των αντιπροσώπων.

Luca Farina: Στην πραγματικότητα το συγκεκριμένο κράνος βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της εξέλιξης και δεν πρόκειται να παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο αλλά το 2017. Το σημαντικό γεγονός είναι ότι η γραμμή παραγωγής του θα ενεργοποιηθεί μόλις το κράνος παρουσιαστεί στις διεθνείς εκθέσεις οπότε θα είναι άμεση η παράδοσή του στην αγορά.

 

Πολλά νέα χρώματα έχουν εμφανιστεί στα προϊόντα της Nolangroup SpA καθώς και νέα γραφικά. Άλλαξε κάτι στην φιλοσοφία της εταιρείας;

Luca Farina: Συνήθως τα γραφικά και τα χρώματα των κρανών του Nolangroup SpA ήταν αρκετά συντηρητικά και συχνά προβλημάτιζαν τους καταναλωτές. Τελευταία πολλές καινούργιες πιο φρέσκες ιδέες έπεσαν στο τραπέζι των συναντήσεων με στόχο να αναβαθμιστεί η αισθητική των προϊόντων. Επίσης, μία νέα γραφίστρια εργάζεται στην εταιρεία για να φέρει εις πέρας τις νέες προτάσεις για τους μοντέρνους, vintage και με μοναδικές πινελιές χρωματικούς τόνους των κρανών. Πρέπει να κάνουμε τα ήδη καλά προϊόντα μας πιο ελκυστικά στους καταναλωτές κάθε ηλικίας.

 Γιατί το Nolangroup SpA διατηρεί μυστικά τα high tech υλικά κατασκευής των ακριβών κρανών του και δεν τα χρησιμοποιεί ως εργαλεία marketing για το διαφήμιση των προϊόντων του;

Luca Farina: Στην ουσία έχουν γίνει πολλές συζητήσεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και πολλά πράγματα θα αλλάξουν στο μέλλον. Άλλοι κατασκευαστές κρανών κάνουν ξεκάθαρα τα υλικά κατασκευής των κρανών τους. Είναι πολύ σημαντικό για τους καταναλωτές να γνωρίζουν ότι διαθέτουμε διαφορετικά μεγέθη κελυφών καθώς επίσης τα σπέσιαλ συνθετικά υλικά. 

 

Η κατακλείδα της μίνι συνέντευξης είναι ότι ο Ιταλικός κολοσσός έχει διαφοροποιήσει την σειρά εργασιών έτσι ώστε να φέρει στον ίδιο ρυθμό την παρουσίαση των νέων προϊόντων με την γραμμή παραγωγής. Αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο στις παραγγελίες των αντιπροσώπων/διανομών της Ευρώπης και της διεθνούς αγοράς (Τα προϊόντα της Nolangroup SpA διανέμονται σε 84 χώρες). Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η εταιρείας θα παρουσιάσει το νέο κράνος τύπου ΜΧ, το X-lite X-502 το οποίο θα αναμένεται να ανεβάσει τον πήχη στα δεδομένα της κατηγορίας. Οι καταναλωτές θα δούνε νέους χρωματισμούς και εντυπωσιακά γραφικά σε όλη την γκάμα των προϊόντων της εταιρείας.