Akropolis Jet Raid 2015 Day 5 – Αποκλειστικότητα

Akropolis Jet Raid 2015 Day 5 – Αποκλειστικότητα
Πέντε στα πέντε ο
Pastorello

Για πέμπτη συνεχή χρονιά ο
Pastorello
εμφανίστηκε ισχυρός σχεδόν από την αρχή του δύσκολου κι απαιτητικού αγώνα και κατάφερε να κερδίσει άλλο ένα τίτλο στον διεθνή αγώνα που διεξάγεται στην Ελλάδα.

 

Κείμενο:Βασίλης Μωραΐτης
Φωτ.:
www
.jetskiworld.gr

 

Έπειτα από την πολύ δύσκολη τέταρτη ημέρα του αγώνα οι αθλητές απόλαυσαν κυριολεκτικά την ολοκλήρωση του Akropolis Jet Raid μέσω μίας σχετικά απλής διαδρομής. Πιο συγκεκριμένα κατευθύνθηκαν από την Γλυφάδα στην Αίγινα και από εκεί στην Russia Beach του Πόρου. Στη συνέχεια πορεύτηκαν προς το Αγκίστρι και έπειτα από την υποχρεωτική στάση για ανεφοδιασμό οδήγησαν με προορισμό την επιστροφή τους στη Γλυφάδα. Το απόγευμα έκλεισε το πέμπτο Akropolis Jet Raid με ένα αγώνα κλειστή πίστας που κυριολεκτικά γονάτισε τους αθλητές. Τα τέσσερα σκέλη της πρωινής διαδρομής.

 

Στο πρώτο σκέλος της ημέρας η εκκίνηση δόθηκε εν κινήσει από τη θάλασσα και οι αναβάτες είχαν μία εύκολη διαδρομή μέχρι την Αγ.Μαρίνα της Αίγινας. Προβλήματα αντιμετώπισε με την βενζίνη ο Martin ενώ ο Lebas είχε κι εκείνο πρόβλημα με το μπεκ του πρώτου κυλίνδρου που στη συνέχεια επιδιορθώθηκε. Ο υπογράφον έμεινε από λάδια και δεν συνέχισε στα υπόλοιπα σκέλη ενώ του Gonzalvez το μηχανοστάσιο γέμισε με νερό.

Αποτελέσματα Γλυφάδα – Αγ.Μαρίνα (Αίγινα)  
1.
Pastorello
-40
2.
Cherici
– 34
3.
Vincendeau
– 30
4.
Lamy
– 26
5.
Martin
– 24
6.
Malouchos
– 22
7.
Breton
– 20
8.
Vidal/Lebas
– 18
9.
Gaston/Martiin Diaz
– 16
10.
Perez
– 14
11.
Moraitis
– 12
12.
Gonzalvez DNF


Εξίσου σύντομη και εύκολη ήταν η μετάβαση των αναβατών από την Αγ.Μαρίνα μέχρι την παραλία Russian στο Πόρο. Όλοι έφθασαν χωρίς να αντιμετωπίσουν κανένα απολύτως πρόβλημα, κι αφού ξεκουράστηκαν για λίγο συνέχισαν πίσω για το Αγκίστρι. Σημειωτέων δε ότι η συγκεκριμένη διαδρομή όπως και η πρώτη ήταν τύπου Β που σημαίνει ότι οι βαθμοί που έπαιρνε κάποιος αναβάτης δεν θα άλλαζε σε μεγάλο βαθμό τη θέση του στην κατάταξη.  

 Αποτελέσματα Αγ.Μαρίνα (Αίγινα) –
Russian Beach

1.Vincendeau – 40
2.
Cherici
– 34
3.
Pastorello
– 30
4.
Martin
– 26
5.
Lamy
– 24
6.
Malouchos
– 22
7.
Gaston/Martin Diaz
– 20
8.
Breton
– 18
9.
Vidal/Lebas
– 16
10.
Gonzalvez
– 14
11.
Perez
– 12

Οι οδηγοί ξεκίνησαν και πάλι εν κινήσει από την
Russian Beach και ο Pastorello τέθηκε επικεφαλής σχεδόν άμεσα και ποτέ δεν είδε πίσω του. Κυριολεκτικά εξαφανίστηκε για να μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς. Απέναντι από τα Μέθανα έμεινε ο Lamy από μηχανική βλάβη και έχασε το σκέλος ενώ επιπλέον δεν κατάφερε να συνεχίσει ούτε στο επόμενο σκέλος προς τη Γλυφάδα. Πολύ καλά τα πήγαν και οι Cherici, Vincendeau και Martin που έκλεισαν με αυτή τη σειρά την πρώτη τετράδα. Ο δε Μαλούχος τερμάτισε έκτος πίσω από τον Breton
. Το σκέλος μετρούσε με βαθμολογία τύπου Α και οι αναβάτες που έφεραν καλή θέση είδαν σημαντική αλλαγή στην βαθμολογία τους.

Στο Αγκίστρι οι 200 προσκεκλημένοι του διαγωνισμού του μεγάλου υποστηρικτή
AutoVision
έκαναν αισθητή την παρουσία τους και απόλαυσαν πέρα από την αγωνιστική ατμόσφαιρα τα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας και τις ομορφιές της περιοχής.

Αποτελέσματα
Russian Beach
– Αγκίστρι
1.Pastorello
– 80
2.
Cherici
– 68
3.
Vincendeau
– 60
4.
Martin
– 52
5.
Breton
– 48
6.
Malouchos
– 44
7.
Gonzalvez
– 40
8.
Gaston/Martin Diaz
– 36
9.
Vidal/Lebas
– 32
10.
Perez
– 28
11.
Lamy DNF

12.
Moraitis - DNS

Το τελευταίο
Offshore σκέλος του αγώνα εξελίχτηκε ιδιαίτερα ομαλά και οι αναβάτες έφθασαν εύκολα χωρίς προβλήματα πίσω στην Γλυφάδα όπου προετοιμάστηκαν για τον τελευταίο σκέλος της ημέρας που ήταν ο αγώνας κλειστής πίστας με βαθμολογία τύπου Α. Όσοι φορούσαν ψηλές τιμονιέρες στα σκάφη τους τις αντικατάστησαν με πιο χαμηλές και ρύθμισαν αντίστοιχα τη θέση οδήγησης.

Αποτελέσματα
Russian Beach
– Αγκίστρι
1.Pastorello
– 40
2.
Martin
– 34
3.
Cherici
– 30
4.
Vidal/Lebas
– 26
5.
Breton
– 24
6.
Vincendeau
– 22
7.
Malouchos
– 20
8.
Gaston/Martin Diaz
– 18
9.
Gonzalvez
– 16
10.
Perez
– 14
11.
Lamy DNS


Στον αγώνα κλειστής πίστας ο
Pastorello τέθηκε επικεφαλής και οδήγησε σε ξέφρενο ρυθμό όπως και κάθε χρονιά αφού είχε βάλει τον τίτλο στο τσεπάκι. Ο δε Μαλούχος κλείστηκε στην εκκίνηση και έμεινε σχεδόν τελευταίος και άρχισε σταδιακά να περνάει όποιον έβρισκε μπροστά του. Το κοινό ενθάρρυνε την προσπάθειά του αφού κατάφερε να ανέβει στην 3η θέση έχοντας να αντιμετωπίσει πολύ γρήγορους αντιπάλους. Ο Μαλούχος και ο Cherici ήταν οι μόνοι που δεν έφαγαν γύρο από τον Pastorello. Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι ο Martin ήταν μπροστά από τον Cherici στην βαθμολογία με διαφορά 26 βαθμών την προηγούμενη ημέρα και τελικά το Cherici το πάλεψε για να τον περάσει και μάλιστα με 33 βαθμούς διαφορά. Αυτή ήταν μία από τις πιο συναρπαστικές μάχες του 5ου Akropolis Jet Raid.

Ο
Pastorello κέρδισε τον πέμπτο κατά σειρά τίτλο του στο Akropolis Jet Raid
γεγονός που τον καθιστά ώς τον πιο επιτυχημένο αναβάτη στον συγκεκριμένο διεθνή αγώνα. Ο Μαλούχος με τη σειρά του τερμάτισε στην 6η θέση της κατηγορίας F
1 και ήταν ο ταχύτερος έλληνας πιλότος για άλλη μία χρονιά χωρίς να εξαιρείται το γεγονός ότι ήταν η ψυχή της διοργάνωσης και ο άνθρωπος που κινούσε όλα τα νήματα και όλοι τον αναζητούσαν ανά πάσα στιγμή για να επιφέρει λύση σε κάθε πρόβλημα που παρουσιάστηκε.

Ο Πανελλήνιος Όμιλος Τζετ Σπορτ διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το πέμπτο
Akropolis Jet Raid και ήδη έχουν πέσει στο τραπέζι οι πρώτες ιδέες για το επόμενο που θα διεξαχθεί του χρόνου. Ο Μαλούχος είχε με τη σειρά του πρόταση για να συμμετάσχει σε αγώνες κλειστής πίστας στο εξωτερικό από μεγάλη Γαλλική ομάδα. Μεταξύ άλλων ο Jean-Bruno Pastorello δήλωσε ότι το φετινό Akropolis Jet Raid
ήταν το δυσκολότερο από όλα όσα είχε συμμετάσχει στο παρελθόν με αποκορύφωση την τέταρτη μέρα του αγώνα και τη διαδρομή από τη Γλυφάδα στο Μάτι. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι οι φυσικές ομορφιές της χώρας μας κάνουν αυτόν τον αγώνα πιο ξεχωριστό από οποιονδήποτε άλλο έχει λάβει μέρος στην Ευρώπη.

Αποτελέσματα
Close Course

1.
Pastorello – 80
2.
Cherici
– 68
3.
Malouchos
– 52
4.
Vincendeau
– 48
5.
Vidal/Leabs
– 44
6.
Martin
– 40
7.
Gaston/Martin Diaz
– 36
8.
Breton
– 32
9.
Gonzalvez
– 28
10.
Perez
– 24
11.
MoraitisDNS


Τελική Κατάταξη
1.
Jean-Bruno PastorelloF1 –Kawasaki
2.
Manu ChericiF1 – Kawasaki
3.
Alain MartinF1 – Kawasaki

4.
Bruno VincendeauF1 – Kawasaki

5.
Stephane BretonF1 – Kawasaki

6.
Akis MalouchosF1 – Kawasaki

7.
Gaston/Martin DiazF2 – Kawasaki

8.
Vidal/LebasF2 – Kawasaki

9.
Cedric LamyF1 – Kawasaki

10.
Tihno GonzalvezF1 – Kawasaki

11.
David ChassierF1 – Kawasaki

12.
Julio PerezF1 – Kawasaki

13.
Tassos IoannidisF1 – Kawasaki

14.
Manos TsounisF1 – Kawasaki

15.
Panos EliopoulosF1 - Kawasaki

16.
Nikos TomarasF1 – Sea-Doo
17.
Moraitis/De GavkierF2 – Yamaha
18.
Stamatis TsounakisF1 – Kawasaki
19.
Dalianis/PanousisF2 – Kawasaki


Video preview: https://vimeo.com/130750925

To Akropolis Jet Raid διοργανώνεται αποκλειστικά από τον Πανελλήνιο Όμιλο Τζετ Σπορτ (HJSBA).

 

 


Breton missing buoy in close course.

Tihno Gonzalvez

Manu Cherici


Vidal and Malouchos

Akis Malouchos

Cherici, Pastorello και Martin.

Akropolis Jet Raid 2015