Akropolis Jet Raid 2015 Day 3 – Αποκλειστικότητα

Akropolis Jet Raid 2015 Day 3 – Αποκλειστικότητα
Έκανε τη διαφορά ο
Pastorello
και έπειτα από δύο δύσκολες διαδρομές έβαλε πλώρη για τον πέμπτο του τίτλο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ξεκαθαρίσει ο ορίζοντας.

Κείμενο:Βασίλης Μωραϊτης
Φωτ.:
www
.jetskiworld.gr


Ο προγραμματισμένος αγώνας oval πίστας ξεκίνησε στις 10 το πρωί στην Πολώνια ωστόσο, ένα ατύχημα στον πρώτο γύρο στάθηκε αιτία να ακυρωθει το σκέλος μιας και ο χρόνος που είχε απομείνει δεν επέτρεπε την διεξαγωγή του λόγω της άφιξης τριών πλοίων της γραμμής. Ο Pastorello καθώς ήταν μπροστά έστριψε στο δεύτερο μπαλόνι και το χτύπησε με το πίσω μέρος του σκάφους με αποτέλεσμα να απογειωθεί καθώς και ο διπλανός του Cherici που δεν ήθελε να τον χτυπήσει. Ο Pastorello βούτηξε τρεις φορές άμεσα στο νερό μιας και τρία σκάφη πέρασαν από πάνω του χτυπώντας τον στο κράνος. Για καλή του τύχη όχι μόνο δεν χτύπησε αλλά ήταν σε άριστη κατάσταση για να συνεχίσει τον αγώνα.

 

Αργότερα οι αθλητές ξεκίνησαν εν κινήση και έφυγαν από την Πολώνια και την πανέμορφη Μήλο με κατεύθυνση προς την Επισκοπή της Κύθνου περνώντας από τη νήσο Βαθύ και Μέγαλο μιας συνολική διαδρομή 90χλ. Ο έντονος κυματισμός έκανε δύσκολη τη ζωή των αθλητών και ο Chassier χτύπησε έντονα σε κύμα με αποτέλεσμα να τιναχθεί το σώμα του και να βρει με το κράνος στο εμπρός καπάκι του σκάφους. Το έντονο χτύπημα μετέφερε το τράνταγμα στην πλάτη και αναγκάστηκε να διακόψει και να μεταφερθεί στην Επισκοπή. Οπου του προσφέρθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες.

 

Η στάση στην Επισκοπή ήταν αναγκαία για να ξεκουραστούν ελαφρώς οι αναβάτες και να γίνει ο απαραίτητος αναφοδιασμός των σκαφών. Η φιλοξενία των ντόπιων ήταν εκπληκτική τόσο με τα σπέσιαλ καλούδια της Ειρήνης από το Επισκοπή Beach όσο και από το Μανώλης από το μπαράκι. Σημειωτέων δε ότι η Ειρήνη μας άφησε ανοιχτή πρόσκληση για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που έχει στην ίδια περιοχή και που κερδίζουν τις εντυπώσεις με την θέα τους και το μεράκι της κατασκευής τους. Τα δε δροσιστικά σφηνάκια για τα πληρώματα έγραψαν την ώρα της αναχώρησης.

Οι καιρικές συνθήκες παρέμειναν αγριεμένες μέχρι την άφιξη των αθλητών στη Γλυφάδα συμπληρώνοντας έτσι επιπλέον 90χλμ. Οι κυματώδεις συνθήκες δεν σταμάτησαν όμως τον
Jean-Bruno Pastorello από το να διατηρήσει μία σταθερή μέση ωριαία ταχύτητα περίπου στα 80χλμ/ώρα που τον έφερε πρώτο στην καρό σημαία στο τέλος της ημέρας μπροστά από τον μαχητικό Alain  Martin και τον δυναμικό Cedric Lamy. Άτυχος στάθηκε στην ίδια διαδρομή ο Manu Cherici που έδειξε όλες τις ημέρες την μαχητικότητά του. Έμεινε από ρουλεμάν τροχαλίας και αναγκάστηκε να σταματήσει για να μην ταλαιπωρήσει τον κινητήρα του. Ρυμουλκήθηκε τελικά από το σκάφος σκούπας του αλυτάρχη. Με μειωμένο ρυθμό τερμάτισε κι ο Vincendeau που στα pit άλλαξε κινητήρα μιας και είχε πρόβλημα στα κάρτερ. Στο δε τερματισμό ο Martin με τον Lamy τερμάτισαν δίπλα-δίπλα στο Photo Finish γεγονός που έγινε την προηγούμενη ημέρα με τον Μαλούχο και τον Diaz. Ο Μαλούχος παραμένει ο ταχύτερος έλληνας αθλητής του Akropolis Jet Raid
και βρίσκεται στην 5η θέση έχοντας στόχο μία θέση στο βάθρο. Ωστόσο, συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους αθλητές που τερμάτισαν μιας και οι συνθήκες ήταν σκληρές από την αρχή της ημέρας.

 

Moto 1: ΠολώνιαΕπισκοπή
1.Pastorello 40
2.Cherici 34
3.Lamy 30
4.Martin 26

5.Gaston/Martin Diaz 24
6.Malouchos 22
7.Vidal/Lebas 20
8.Breton 18
9.Chassier 16
10.Gonzalvez 14
11.Vincendeau 12

Moto 2: ΕπισκοπήΓλυφάδα
1.
Pastorello 40
2.
Martin
32
3.
Lamy
32
4.
Vincendeau
26
5.22 24
6.Breton 22
7.
Malouchos
20
8.
Gonzalvez
18
9.Vidal/Lebas
16

10.Perez 1
11.Chassier DNS

Βαθμολογία Ημέρα 3η
1.Pastorello – 328
2.Martin – 255
3.Cherici – 247
4.Breton – 215
5.Martin/Gaston Diaz – 210
6.Malouchos – 202
7.Lamy – 201
8.Vidal/Lebas – 201
9.Vincendeau – 201
10.Chassier – 197
11.Gonzalvez – 149
12.Ioannidis – 57
13.Eliopoulos - 42

To Akropolis Jet Raid διοργανώνεται αποκλειστικά από τον Πανελλήνιο Όμιλο Τζετ Σπορτ (HJSBA).

 
Cedric Lamy

Manu Cherici