Akropolis Jet Raid 2105 Day 2 - Αποκλειστικότητα

Akropolis Jet Raid 2105 Day 2  -  Αποκλειστικότητα
Κάνοντας τη διαφορά
Σε ένα μακρινό αγώνα αλλά με καλές καιρικές συνθήκες ο
Jean
-Bruno Pastorello
έκανε δυναμικά την εμφάνισή του και τέθηκε επικεφαλής της βαθμολογίας στη γραφική Μήλο.

Κείμενο:Βασίλης Μωραϊτης
Φωτ.:
www
.jetskiworld.gr

 

Η δεύτερη ημέρα του αγώνα στην ουσία περιελάμβανε δύο ξεχωριστά σκέλη Στο πρώτο Οι αθλητές ξεκίνησαν από τη Γλυφάδα με προορισμό την Μέριχα της Κύθνου περνώντας πρώτα από τις Ποίσσες της Κέας. Μία συνολική δριαδρομή 90χλμ. Στη συνέχεια ταξίδεψαν από τη Μέριχα προς τις νήσους Μεγάλο και Βαθύ για να φθάσουν στην πανέμορφη Μήλο προσθέτοντας κατά αυτό τον τρόπο άλλα 90χλμ. στο ενεργητικό τους.

Pastorello και Breton έπαιξαν το 1-2 μέχρι τη Μέριχα ενώ άτυχος στάθηκε ο δυναμικός Cherici που έμεινε λίγο πριν το Σούνιο από σωλήνα ψύξης που πετάχτηκε από το ρουξούνι και σταμάτησε εγκαίρως για να τον επισκευάσει. Σταθερός παρουσιάστηκε ο Chassier που τερμάτισε τρίτος μπροστά από το Lamy
. Ο έλληνας πολυρπωταθλητής Μαλούχος καθυστέρησε μέχρι νε βρει το κρυφό στίγμα και να τερματίσει.

Στη Μέριχα τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Όστρια, Μανώλης πάνω στο ντόκο. Εκεί κάναμε στάση τύπου σκούπα στην Κύθνο για να μαζέψουμε το προσωπικό του αλυτάρχη που είχε μείνει στα πλαίσια του Διεθνούς Αγώνα Akropolis Jet Raid 2015. Ο κύριος Μανώλης από το εστιατόριο Όστρια στο Μέριχα μας σκλάβωσε με την εξυπηρέτηση και το σέρβις του για να μην πούμε για το μοναδικό κέρασμα τόσο για χειροποίητα –δική μας συνταγής- σάντουιτς όσο και τις παγωμένες μπύρες. Δεν μας άφησε να πληρώσουμε κι επιπλέον μας περιμένει να περάσουμε ξανά από εκεί. Αξίζει τον κόπο να τον επισκεφτεί κανείς αν βρεθεί στο νησί. Όστρια (τηλ.:22810-33017) κι επιπλέον έχει και δωμάτια.

Στη Πολώνια της Μήλο πρώτος έφτασε ο
Pastorello και πάλι μπροστά από τον δυναμικό Cherici που πήρε το αίμα του πίσω από το αρχικό σκέλος της ημέρας. Την τριάδα συμπλήρωσε ο δίδυμο Vidal/Lebas ενώ o Alain Martin
έκανε την έκπληξη και μπήκε στην τετράδα. Ψυλή τελική δεν μπορούσε να αναπτύξει ο Μαλούχος γεγονός που τον έφερε στην 9η θέση στη Γενική Κατάταξη χάνοντας πολύτιμες θέσεις. Άτυχος στάθηκε ο Lamy που εγκατέλειψε λίγο πριν τερματίσει από κόμπλερ άξονα που τελικά επισκευάστηκε το βράδυ με την βοήθεια των ντόπιων.

 

Μοναδική ήταν η υποδοχή του κόσμου ως προς τους αθλητές του Akropolis Jet Raid 2015 όταν μπήκαν στον γραφικό όρμο της Πολώνια. Μικρά παίδια πρόσφεραν φωτογραφίες και ζωγραφιές στους αθλητές ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ένα πλούσιο γεύμα που κυριολεκτικά φόρτισε τις κουρασμένες μπαταρίες των ηλιοκαμμένων αθλητών. Έπειτα από τις αναμνηστικές φωτογραφίες και τα δώρα που έλαβαν όλοι οι αναβάτες συνέχισε ένα μικρό tour στις πιο γραφικές τοποθεσίες του νησιού όπως το Φυροπόταμο, το Σαρακίνικο και την Πλάκα. Ο Πανελλήνιος Όμιλος Τζετ Σπορτ ευχαριστεί θερμά το Δήμαρχο της Μήλου κ. Γεράσιμο Δαμουλάκη (Πρόεδρος Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης ΚΕΔΕ) και την κ. Λιάνα Λεκανίδη (Σύμβολος Δημάρχου) για όλες τους τις ενέργιες και την διευκόλυνση των αθλητών κατά την διαμονή τους στο νησί.

 

Αργά το απόγευμα στήθηκαν οι σκηνές κι όλοι ετοιμάστηκαν για ξεκούραση έπειτα από το υπάιθριο γεύμα. Το γεύμα είχε προετοιμάσει η κυρία Βασιλική. Ο λόγος δεν γίνεται για κάποια τυχαία Βασιλική αλλά την κυρία Βασιλική του καταστήματος Παλαιό που βρίσκεται στην Πλάκα, την πρωτεύουσα της Μήλου. Τα γλυκά της δεν τα μόνα κορυφαία πιάτα που μπορεί να γευτεί κανείς. Το απόγευμα οι αθλητές ξετρελάθηκαν με τα μυγδαλωτά της ενώ το βράδυ έδωσαν ρεσιτάλ οι πήτες της ιδίως η κορυφαία καρπουζόπητα. Όχι πως είχε κανείς παράπονο από τα υπόλοιπα φαγητά της. Το επιτελείο του Πανελλήνιου Όμιλου Τζετ Σπορτ την ευχαριστεί θερμά όπως και όλοι οι αθλητές για την μοναδική της περιποίηση.

Αποτελέσματα
Moto 1

1.Pastorello

2.Cherici

3.Breton
4.Lamy
5.Martin

6.Vincendeau

7.Vidal/Lebas

8.Malouchos

9.Martin/Gaston Diaz

10.Gonzalvez

11.Cherici

 

Αποτελέσματα Moto 2
1.Pastorello

2.Cherici
3.Vidal/Lebas
4.Martin

5.Gaston/Martin Diaz
6.Vincendeau
7.Chassier
8.Breton
9.Malouchos
10.Gonzalvez
11.Lamy  DNF

To Akropolis Jet Raid διοργανώνεται αποκλειστικά από τον Πανελλήνιο Όμιλο Τζετ Σπορτ (HJSBA).

 
Μέριχα, Κύθνος

Σαρακίνικο, Μήλος

Σαρακίνικο, Μήλος

Φυροπόταμος, Μήλος

Φυροπόταμος, Μήλος