HJSBA - Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Jet Ski 2014 – 2ος Γύρος

HJSBA - Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Jet Ski 2014 – 2ος Γύρος
Εκπλήξεις στην Χαλκίδα

Δύσκολες οι καιρικές συνθήκες αλλά δεν ήταν λίγοι οι αθλητές που έκλεψαν την παράσταση στον απαιτητικό υγρό στίβο της Χαλκίδας.

Κείμενο:Βασίλης Μωραϊτης

Φωτ.:www.jetskiworld.gr

 

Συνεφιασμένη μεν η Κυριακή για τα δεύτερα σκέλη του αγώνα του Πανελλήνιου Όμιλου Τζετ Σπορτ (HJSBA) ωστόσο, η θερμοκρασία του νερού ήταν καλή κι έτσι οι αθλητές υπέφεραν πολύ λιγότερο εν ώρα αγώνα σε σύγκριση με την θερμοκρασία του περιβάλοντος. Βέβαια το μισό τμήμα της πίστας είχε πολύ ύπουλο κυματισμό γεγονός που έβαζε φρένο στις ξέφρενες ορέξεις των αναβατών.

 

Στην κατηγορία Novice Runabout και Natural Aspirated Runabout που πραγματοποιήθηκαν στο ίδιο σκέλος η υπόθεση έδειχνε παιγνίδι για τον Νίκο Αλαμάνο που κυριολεκτικά γύριζε στον δικό του ρυθμό χωρίς να απειλείται από κανένα άλλο αναβάτη. Κάποια στιγμή τον πλησίασε ελαφρώς μεν ο Τάσος Ιωαννίδης αλλά τελικά ο Αλαμάνος ανέβασε το ρυθμό του και είδε πρώτος την καρό σημαία, την δεύτερη σημαία που πήρε αυτό το Σαββατοκύριακο. Δεύτερος τερμάτισε ο Ιωαννίδης μπροστά από τον Μαραγιάννη. Το δίδυμο Μεριανός – Κωνσταντίνου Αποστόλου μοιράστηκαν αντίστοιχα την 1η – 2η θέση στην κατηγορία των ατμοσφαιρικών. Συγχαρητήρια αξίζουν στον Αποστόλου που έδειχνε σταθερός στο κυματώδες μέρος της πίστας οδηγώντας το πιο κοντό και απαιτητικό σκάφος στην κατηγορία.

 

Στην Pro Runabout Open ο Παντελής Πολίτης τέθηκε επικεφαλής μπροστά από τον Άκη Μαλούχο και τον Σταματάκη. Άρχισε σύντομα να χτίζει μία διαφορά ασφαλείας ενώ ο Σταματάκης προοδευτικά έφτασε και πέρασε τον Μαλούχο κάπου στα μέσα του αγώνα. Με τα τρία τέταρτα του αγώνα να έχουν ολοκληρωθεί ο Πολίτης πάσχιζε να κρατηθεί στο σκάφος λόγω του arm pump που είχε με αποτέλεσμα να κόψει ρυθμό. Κάποιο πρόβλημα με το όργανο πίεσης λαδιού είχε και ο Σταματάκης και αναγκάστηκε κι αυτός να μειώσει την ταχύτητά του με αποτέλεσμα να πάρει τα ηνία του αγώνα ο Μαλούχος και να τερματίσει πρώτος. Στο πρώτο σκέλος της κατηγορίας (το Σάββατο) ο Λεμπέσης είχε την υπεροχή με τους Πολίτη, Μαλούχο, Σταματάκη και Τσουνάκη να έχουν την δική τους μάχη καθώς και διάφορα μηχανικά προβλήματα.

 

Οι καιρικές συνθήκες ήταν ακόμη πιο δύσκολες για τους αναβάτες της Pro Ski Open. Το Σάββατο ο πολυπρωταθλητής Άκης Μαλούχος πήρε άνετα την πρώτη θέση μπροστά από τον Βασίλης Μαλοκίνη και τον Καλαματιανό οδηγό Νίκο Τομαρά. Την Κυριακή, guest star μπήκε ο υπογράφον που πήρε το holeshot και οδήγησε με ελαφρά πίεση από τον Μαλούχο. Παρόλο ότι αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα με την λειτουργία του μοτέρ του κατάφερε να δημιουργήσει μία διαφορά ασφαλείας από τον φίλο του Μαλούχο και να πάρει την καρό σημαία με δεύτερο τον Μαλούχο και τρίτο τον Μαλοκίνη.

 

Παρών στον αγώνα ήταν και ο πολυπρωταθλητής του Ελληνικού ΜΧ, Λεφτέρης Καρέτσος που συνεργάζεται με τον Νίκο Αλαμάνο ως προς τις σπέσιαλ βαφές κρανών και body parts. Σημειωτέων δε ότι ο Καρέτσος στο βαθύ παρελθόν έχει συμμετάσχει σε αγώνες Jet Ski με Yamaha SuperJet.

 

Ο Πανελλήνιος Όμιλος Τζετ Σπορτ ευχαριστρεί θερμά όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση του δεύτερου αγώνα και κυρίως τους παρακάτω: Παναγιώτη Συκιώτη (Αντιπρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Χαλκίδας), το Κεντρικό Λιμεναρχίο Χαλκίδας (στην απονομή ήταν ο Υπολιμενάρχης Νικόλαος Σαρακλής) και τον ΔΟΑΠΕΧ Χαλκίδας (παρέστη ο Κ. Κωνσταντίνος Αναγνωστάκης) και τον Οργανισμό Λιμένων Νομού Ευοίας, καθώς επίσης και τον Δαβίδ Μεριανό για την πολύτιμη βοήθειά του σε όλους τους τομείς.

 

Αποτελέσματα

Σαββατο Moto 1

Novice Runabout

1.Αλαμάνος

2.Ιωαννίδης

3.Κοσμάς

 

Natural Aspirated Runabout

1.Μεριανός

2.Αποστόλου

 

Pro Runabout Open

1.Λεμπέσης

2.Μαλούχος

3.Σταματάκης

 

Pro Ski Open

1.Μαλούχος

2.Μαλοκίνης

3.Τομαράς

 

Κυριακή Moto 2

Novice Runabout

1.Αλαμάνος

2.Ιωαννίδης

3.Μαραγκάνης

 

Natural Aspirated Runabout

1.Μεριανός

2.Αποστόλου

 

Pro Runabout Open

1.Μαλούχος

2.Μεριανός

3.Ιωαννίδης

 

Pro Ski Open

1.Μωραϊτης

2.Μαλούχος

3.Μαλοκίνης

 Pro Runabout Open, εκκίνηση.

Novice Runabout και Natural Aspirated Runabout.

Μεριανός με STX-15F.

Κων. Αποστόλου με Ultra 150.

Τάσος Ιωαννίδης με Ultra 310X
Καρέτσος (μέσον) και Μαλούχος (δεξιά).